SUVENIRI GRADIŠKE

U saradnji sa saradnicima obogatili smo našu ponudu sa suvenirima grada Gradiška.

Manastir Klisina nalazi se u selu Ništavci, opština Prijedor. U saradnji sa Turističkom organizacijom grada Gradiška prezentuju svoj rad i predmete od gipsa, te Vam predstavljamo stalak za olovke sa motivima značajnih građevina koje predstavljaju Gradišku.

– Gipsani stalak za olovke

U saradnji sa Markos design,a po ilustracijama jednog od stanovnika gradiške Bojanom Adžićem, nastali su magneti koji simbolišu Gradišku. Suvenir koji svi putnici namjernici žele ponijeti sa sobom kao sjećanje na destinaciju na kojoj su bili.


– Pleteni elementi su karakterističan dio tradicionalne narodne odjeće, ali ručno pletene čarape zvane “PRIGLAVAK” koje su uz veliko strpljenje i ljubav svojim nježnim rukama izradile naše bake, jedan su od rijetkih suvenira koji su se do danas zadržali u upotrebi, prikazujući duh prošlih vremena..


-Šolje “Ja volim Gradišku” 


– Magneti- ljevčanski vez i motivi značajnih građevina i lokacija 


– Slika, sastavljena od razbacanih dijelova zvanih “SLAGALICA” koja garantuje porodičnu zabavu,igru i veselje, a opet u duhu tradicije sa motivom “GUSTO KOLO” u narodu poznato kao kozaračko kolo, jedan od najznačajnijih segmenata kulturnog nasljeđa Kozare i Potkozarja. 


Iako u današnje vrijeme samo jednim klikom možemo da zabilježimo najvažnije trenutke,razglednica kao suvenir koji je opstao i najljepši podsjetnik na putovanja, ipak ima posebnu vrijednost što nam i naši autori to i dokazuju:

Predrag Zec, Goran Ugrešić , Nenad Balaban naše lijepe Gradiške..

Razglednica-vijerni čuvari uspomena i stari divni običaj, kako nama tako i dragim osobama kojima je šaljemo da bismo podijelili s njima neke trenutke i mjesta na kojima smo bili.